Açık Denizlerde Hidrokarbon aramanın ilk adımı!
TP-OTC olarak, açık denizlerde hidrokarbon arama çalışmalarımızın ilk adımında sismik araştırma gemimiz ve ekibimizle çalışıyoruz. Rapor doğrultusunda projemizin bir sonraki adımına başlıyoruz.
Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, açık denizlerde hidrokarbon arama çalışmalarımızda bize yol göstermektdir. Gemimiz, hem Karadeniz hem de uluslararası projelerde görev yapmak üzere hazır bulunuyor.
Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, deniz tabanı ve altındaki jeolojik yapıları detaylı şekilde incelemek amacıyla 6x8 streamer konfigürasyonu ile donatılmıştır. 8 km uzunluğunda, 6 adet paralel dizilimli kablo (streamer) sayesinde geniş alanlarda yüksek çözünürlüklü veri toplama imkânı sağlar.
Gemimiz ile deniz tabanından itibaren 15.000 m derinlikteki jeolojik yapıları görüntülüyebildiğimiz gibi, modern uzaktan kumandalı su altı aracımız (ROV) ile 1.500 m su derinliğindeki deniz tabanı ayrıntılı olarak izleyebiliyoruz.
Gemimiz, deniz tabanının altındaki kayaçlar ve jeolojik yapılar hakkında 2B/3B görüntüler elde eder. Bu sayede, streamer kablolarındaki hidrafon sistemleri yardımıyla ses dalgalarının deniz tabanı ve alt tabakalardan yansıma süreleri ölçülür.
Hizmet Alanlarımız
Denizin derinliklerindeyiz
Petrol, doğal gaz ve mineral kaynak potansiyelini ortaya çıkarıyor,
Kıta sahanlığı analizleri gerçekleştiriyor,
Deprem risk analizleri ve fay hatlarının haritalandırmalarını yapıyor,
Jeoteknik ve jeodinamik çalışmalar yapıyor,
Deniz tabanı morfolojisi ve sediman yapısını belirliyoruz.
Topladığımız Başlıca Veriler
3B Sismik Veri: Deniz tabanı altındaki yapılar için yüksek hassasiyetli modelleme
Jeolojik Yapı Bilgisi: Petrol, doğal gaz veya mineral yataklarının tespiti
Jeoteknik & Tektonik Veriler: Fay hatları, kırık sistemleri ve jeodinamik süreç analizi
Deniz Tabanı Morfolojisi: Deniz tabanı topoğrafyası ve sediman yapısı analizi
Çevresel ve Fiziksel Veri: Su sıcaklığı, tuzluluk, ses iletim hızı vb. oşinografik ölçümler
Araştırma ve Ölçüm Sistemlerimiz
2B/3B Sismik Veri Toplama Sistemleri: 6x8 streamer konfigürasyonu
Gravite ve Manyetik Ölçüm Cihazları
Deniz Tabanı Haritalama ve Görüntüleme Sistemleri
Jeoloji, Jeofizik, Hidrografi, Oşinografi ve Biyoloji Laboratuvarı